Про це сповістила офіційний представник СК РФ Світлана Петренко.

«За результатами проведеної перевірки слідчими Слідчого комітету РФ порушено кримінальну справу за ознаками злочину, передбаченого ст.282 КК РФ (розпалювання ненависті або ворожнечі) відносно громадянина України Микити Кувікова, відомого в мережі Інтернет як «Євген Вольнов», – вказано у повідомленні.

Слідство РФ запевняє, що «вказана особа публічно, з використанням мережі Інтернет та засобів масової інформації поширювала неправдиві відомості про кількість загиблих під час пожежі в Кемерові, вводячи в оману родичів загиблих і постраждалих, таким чином намагаючись дестабілізувати ситуацію».

Наголошують також, що слідство планує клопотати перед судом про заочний арешт. Також обіцяють невдовзі оголосити українця в розшук.

Нагадаємо, за остаточними даними, внаслідок пожежі 25 березня в торговому центрі «Зимова вишня» в російському Кемерові загинули 64 людини, даних про зниклих безвісти в цей момент немає.

Як писав «Вголос», сьогодні, 28 березня, у російському Кемерові почалися прощання із загиблими під час пожежі в торговому центрі «Зимова вишня».

Також вчора в Кемерові жителі вийшли на мітинг з вимогою оприлюднити правдиві дані про загиблих у пожежі.

ІА "Вголос": НОВИНИ