Співробітники Ужгородського відділення поліції встановлюють обставини пожежі культової споруди в селі Велика Добронь. Про це повідомив відділ комунікації поліції Закарпатської області.

«Сьогодні, 15 липня, в поліцію від рятувальників надійшло повідомлення про пожежу в селі Велика Добронь Ужгородського району. На місце події виїхали слідчо-оперативна група, вибухотехніки та криміналісти. Поліція не виявила слідів, які б вказували на умисний підпал», — йдеться у повідомлені.

Правоохоронці додали, що для з’ясування точної причини загоряння буде проведено відповідну експертизу, саме з цієї причини розпочато кримінальне провадження за ч.2 ст.194 Кримінального кодексу України.

Додамо, що в мережі з’явилась інформація, що нібито церква, в якій сталось займання, належить ромській громаді, але у прес-службі поліції Закарпаття цю інформацію спростували, передає УНН.

«Ця інформація (про приналежність церкви ромської громади - ред.) не відповідає дійсності - церква просто належить місцевій громаді», - повідомили в поліції.

Як писав «Вголос», у ніч на 15 липня на Закарпатті у ромському поселенні в селі Велика Добронь Ужгородського району сталася масштабна пожежа. Від вогню постраждала місцева культова споруда, дитячий дошкільний заклад. Потім вогонь перекинувся на будівлю по сусідству.

Раніше, 1 липня, на Закарпатті цигани скоїли крадіжку у монастирі, погрожуючи ченцям ножами.

Нагадаємо, у ніч на 24 червня у лісовому масиві на околиці Львова група невідомих у масках напала на циганський табір. Через напад одна особа загинула, ще четверо травмовані.

Патрульна поліція Львівської області затримала сімох осіб, причетних до нападу на ромів у Львові. Передбачається, що всі вони є членами організації неонацистів «Твереза і зла молодь».

Згодом стало відомо, що за причетність до нападу затримали 10 школярів – п'ятьох учнів школи №83, чотирьох учнів школи №36 та одного учня школи №34.

Разом з тим,  Голова Служби безпеки України Василь Грицак на брифінгу заявив, що напад на табір ромів могла організувати Росія.

27 червня глава Нацполіції Сергій Князєв заявив, що поліція повинна зробити все, аби захистити ромів по всій території країни

ІА "Вголос": НОВИНИ