Про це під час брифінгу заявив прокурор Олег Жученко, повідомляє прес-служба прокуратури Одеської області. 

«Вказана особа обвинувачується у службовій недбалості, що спричинила тяжкі наслідки (ч. 2 ст. 367 КК України). За даними слідства, неналежне виконання своїх службових обов'язків та несумлінне ставлення до них заступником голови міськради призвело до трагічних подій у позашкільному закладі «Вікторія», – зазначив Жученко.

Як повідомлялось, Київський районний суд м. Одеси визнав винною колишню старшу виховательку табору «Вікторія», під час пожежі в якому згинуло троє дітей.

Як відомо, пожежа у таборі «Вікторія» спалахнула в ніч на 16 вересня 2017 року та забрала життя трьох дітей, ще троє – потрапили до лікарні. 

У позашкільному закладі на той час відпочивали 50 дітей з хореографічного колективу «Адель», які отримали відпочинок у таборі як подарунок від міської влади.

Першими пожежу побачили двоє підлітків з вікна сусіднього корпусу, які самі вивели з палаючого будинку понад 20 дітей.

Загиблі дівчата Соня Мазур, Сніжана Арпентій та Настя Кулініч жили в одній кімнаті, що була розташована над епіцентром пожежі.

У ДСНС заявили, що ще до пожежі виявили у таборі недоліки з протипожежної безпеки і вказали на них керівництву табору. Проте, їх ніхто не усунув.

Відповідальною за пожежну безпеку в таборі була Наталія Янчик, яка на момент інциденту написала заяву на звільнення і вже не працювала у закладі.

Директор «Вікторії» Петрос Саркісян пояснив, що протипожежну сигналізацію у таборі спеціально відімкнули, бо вона часто спрацьовувала і будила дітей.

ІА "Вголос": НОВИНИ