Міністерство закордонних справ Угорщини після підпалу приміщення «Товариства угорської культури Закарпаття» в Ужгороді викликало посла України Любов Непоп для пояснень. Про це повідомляється на офіційному сайті відомства, – пише ТСН.

«Дивовижний процес відбувається в Україні, екстремістські політичні ідеї ростуть», – заявив міністр закордонних справ Угорщини Петер Сійярто, обговоривши інцидент із одним із лідерів закарпатських угорців Ласло Брензевичем.

За словами Сійярто, це стає зрозумілим з тих законів, які ухвалюються Верховною Радою, і які «серйозно обмежують права меншин» і, схоже, що «залякують представників угорської національної меншини на Закарпатті».

Також очільник МЗС Угорщини назвав таку ситуацію неприйнятною, і наголосив, що Україна «повинна бути здатною контролювати екстремістів», якщо серйозно ставиться до зближення з Євросоюзом та НАТО.

Нагадаємо, що в Ужгороді в ніч з 26 на 27 лютого приблизно о 3 годині вдруге підпалили офіс Товариства угорської культури. У приміщенні виявили пляшку із запальною сумішшю.

Раніше 4 лютого у вікно будівлі також кинули пляшку із запальною сумішшю. Тоді було пошкоджено тільки скло.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ