Такі попередні дані розслідування та свідчення пасажирів, повідомляє прес-служба Укрзалізниці.

Зокрема, за показами помічника машиніста, у першому вагоні поїзда подорожувала компанія молодих людей, які курили у вагоні та розпивали алкогольні напої. Під час рейсу помічник машиніста робив зауваження порушникам та закликав припинити порушувати правила поведінки у вагоні, але молоді люди проігнорували залізничника.

Об 11:30 на станції Делятин було виявлено задимлення в салоні першого вагона. Інформацію про задимлення терміново передали на станцію та почали термінову евакуацію пасажирів. Локомотивна бригада почала гасити займання наявними засобами, через 6 хвилин після виклику прибули пожежники, які долучилися до ліквідації задимлення.

Серед пасажирів та працівників залізниці постраждалих немає. Нині на місці інциденту працює комісія для з’ясування всіх обставин випадку. На відновлення вагону дизель-поїзда Львівській залізниці необхідно не менше ніж 15 діб. За цей час в умовах депо буде відремонтовано салонну частину вагона.

Пошкоджений унаслідок інциденту дизель-поїзд побудовано 1984 року. 2007-го він пройшов капітальний ремонт із продовженням терміну служби та на момент інциденту перебував у справному технічному стані.

ІА "Вголос": НОВИНИ