Міністерство культури та інформаційної політики України підтвердило телеканалам, які беруть участь у телемарафоні «Єдині новини», статус критично важливих для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період. А отже і зберегло бронювання від мобілізації для працівників телеканалів. Про це 8 квітня повідомили в Інтерфакс-Україна.

“Телеканали, які беруть участь у телемарафоні, мають статус критично важливих для функціонування економіки та забезпечення життєдіяльності населення в особливий період”, — йдеться у повідомленні.

Серед заброньованих, співробітники та журналісти телеканалів “Ми-Україна”, “1+1”, ICTV, “Інтер”, “Рада”, “Суспільне”, а також ВВС, Укрінформ, Новий канал, Старлайн медіа, СТБ, Хмарочос медіа, УНІАН ТБ, Deutsche Welle, ТЕТ, а також Національній спілці журналістів України та низці інших підприємств, установ та організацій у сфері відання Мінкультури.

Як повідомлялося, у січні 2024 року в. о. міністра культури та інформаційної політики Ростислав Карандєєв заявив, що бронювання військовозобов'язаних діячів культури, які не є працівниками стратегічних підприємств, установ і організацій, неможливе й не відбувається. Водночас він зазначив, що в кожному закладі культури та інформаційної сфери, який належить до стратегічного напряму, відомство забезпечило бронювання 50% військовозобов'язаних.

Станом на лютий 2024 року в Україні було 143 підприємства, установи та організації у сфері культури та інформаційної політики, які є критично важливими для функціонування економіки й забезпечення життєдіяльності населення в особливий період

ІА "Вголос": НОВИНИ