Генеральна Асамблея ООН раніше проголосувала за рішення додати до державних прапорів біля входу в штаб-квартиру організації прапори Палестинської автономії і Ватикану, які мають в ООН статус спостерігачів, передає «ВВС-Україна».

Незадовго до церемонії підняття прапора в ООН виступив палестинський лідер Махмуд Аббас. Він звинуватив Ізраїль в агресії і недотриманні укладених угод.

«Ми оголошуємо, що не може продовжувати дотримуватися цих угод і що Ізраїль має взяти на себе всю відповідальність держави-окупанта», - заявив Аббас у своїй промові, закликавши міжнародне співтовариство забезпечити припинення окупації і захист палестинців.

«Переговори заради переговорів далі безглузді. Зараз необхідно мобілізувати зусилля світової спільноти, щоб забезпечити закінчення окупації відповідно до законних міжнародних рішень», - заявив Аббас.

Прем'єр-міністр Ізраїлю Біньямін Нетаньягу назвав промову Аббаса «брехливою та провокаційною».

Статус спостерігача в ООН Палестинська автономія отримала при голосуванні в листопаді 2012 року. Для отримання повноправного членства в організації державі необхідно схвалення Ради Безпеки, проте представники США неодноразово заявляли, що можуть накласти вето на пропозицію визнати автономію повноправним членом організації.

ІА "Вголос": НОВИНИ