Такі дії обурили працівників бібліотек, народних домів, керівників народних колективів та інших закладів культури, які вирішили пікетували прийом громадян головою Львівської обласної ради Олегом Панькевичем, повідомляє прес-служба ЛОР.

Зокрема, понад 100 працівників галузі культури Радехівського району вимагали забезпечити їх заробітною платою та відмовитися від практики переведення працівників на півставки. Пікетувальники повідомили голову Львівської обласної ради, що отримали нещодавно повідомлення від начальника районного відділу культури з проханням добровільно написати заяву на переведення з повної на півставки.

Голова Львівської обласної ради Олег Панькевич вийшов до пікетувальників та розповів, що Львівська обласна рада вже проводила зустрічі з керівниками районних рад, на якій голова обласної державної адміністрації пообіцяв, що в області не звільнять жодного працівника соціальної та культурної галузі. Так звана "оптимізація", за словами голови ЛОДА, стосуватиметься лише чиновницького апарату. Тож голова обласної ради наголосив - будь-яке звільнення чи переведення на інші умови праці є незаконними і районні адміністрації повинні віднайти кошти для виплати заробітної плати.

Тут у розмову втрутився голова Радехівської райадміністрації Мирослав Богіра, який наголосив, що в районному бюджеті коштів на виплату зарплати працівникам закладів культури вистачить на півроку. Тому, щоб нікого не звільняти, запропоновано переведення на півставки.

Голова облради Олег Панькевич виступив категорично проти таких методів економії коштів і звернувся до працівників закладів культури району не писати заяв на переведення, а голові районної адміністрації порадив разом з депутатами райради віднайти кошти для повного забезпечення зарплатою всіх працівників.

ІА "Вголос": НОВИНИ