Як відомо, частина працівників ринку вимагають взяти їх ринки у комунальну власність. Натомість керівники ринків називають це рейдерством.

Як інформує кореспондент Вголосу, міський голова Андрій Садовий запросив пікетувальників у сесійний зал мерії, де відбулися переговори.

За словами начальника юридичного управління ЛМР Гелени Пайонкевич, сьогодні  домовилися про те, що у вівторок ініціативна група ринку «Торпедо» прибуде у ЛМР.

«У вівторок і ми піднімемо ще раз усі документи на землекористування одного і другого ринку, а також до цього часу ці документи  проаналізуємо», - додала вона.

Також у мерії, за словами Гелени Пайонкевич, вивчать й питання незаконного встановлення знаків, через які працівники наразі не мають можливості заїхати на свій ринок.

«Окрім того, розглянуть питання й щодо платного паркування», - додала вона. 

Натомість на ринку «Привокзальному», як зазначила  Пайонкевич, проблема полягає у конфлікті між юридичними особами та людьми, які торгують, які мають право власності на павільйони ринку, і які орендують ці ж павільйони. 

«Вчора було вимкнено воду і мають на меті вимкнути світло та розірвали договір на вивіз сміття. Протилежна сторона звинувачує людей у  незаконному захопленні адміністрації ринку», - додала вона.

Уповноважений представник Львівської обласної асоціації вільних профспілок Оксана Козлова повідомила, що ринок «Привокзальний» через відсутність водопостачання та електропостачання із понеділка повинен бути закритий санстанцією.

«В людей  у холодильниках зберігається дуже багато продуктів, зокрема м’ясних виробів. Без роботи залишилося більше 1000  родин. Це означає, що 5-10 тис. чоловік не мали б засобів для існування. Я подала заяву на пікет і люди нарешті почули якісь конструктивні відповіді  від міської ради, яка тільки що устами мера озвучила рішення про створення так званого тимчасового керівництва ринку.  До керівництва входять обрані на зборах 5 представників від усіх частин ринку, які й будуть контролювати роботу міськради», - додала вона. 

За словами Оксани Козлової, сьогодні у ЛМР  працівникам «Привокзального» пообіцяли  прозорі тарифи, а також що ринок в понеділок отримає і світло, і газ, і воду та буде нарешті підписаний договір про вивіз сміття.

«Люди добилися того, що ринок «Привокзальний» продовжить своє існування. До кінця вечора у приміщенні ЛМР мер із ініціативною групою мали б узгодитися питання про не відключення ринку від комунікації», - додала вона.

ІА "Вголос": НОВИНИ