Про це повідомляє прес-служба Всеукраїнського об'єднання «Свобода».

Нардеп закликав ліквідувати цю структуру, як паразитарну, а виписані її чиновниками для себе мільйонні премії – скасувати. 

«Станом на сьогодні Україна ще не отримала жодного долара компенсації від Москви за рішенням Стокгольмського арбітражу. Немає гарантії, що ми її взагалі отримаємо, адже в «Газпромі» заявили, що не визнають поразки в арбітражному суді. Однак працівники «Нафтогазу» на чолі з Андрієм Коболєвим виписали собі премії в розмірі 1% від усієї суми – 43 млн доларів! Це мародерство в умовах війни і гострої нестачі коштів на виплати пенсій, стипендій і зарплат. І вже 20 млн доларів «компенсацій» вони отримали», – заявив Михайло Головко.

За його словами, при цьому «Нафтогаз» призначає для українців грабіжницькі тарифи і планує вже з 1 серпня підняти ціну на газ іще на 63%.

«11 тисяч гривень за тисячу кубів поставлять хрест на українській економіці. «Свобода» категорично засуджує ці мародерські дії. Ми вимагаємо скасувати рішення про премії. НАК «Нафтогаз» – корупційна структура, яка стає на заваді енергонезалежності і розвитку енергетичного потенціалу України, її потрібно ліквідувати, а виписані космічні премії – скасувати», – наголосив націоналіст.

Зазначимо, що наглядова рада «Нафтогазу» ухвалила рішення щодо виплати співробітникам компанії премій у зв'язку з перемогою у Стокгольмському арбітражному суді в спорі з «Газпромом» щодо транзитного контракту.

 

«Вголос»
 

ІА "Вголос": НОВИНИ