Про це повідомляє видання «Tексти», посилаючись на СБУ.

При собі він мав військовий квиток «ДНР» та нагороду «За бойові заслуги» неіснуючої терористичної держави.

Під час перебування сході у складі військ так званої «ДНР», Лусваргі постійно писав пости у соціальних мережах, уявляючи себе новітнім Че Геварою.

Ще до поїздки в Україну він зробив собі шрам над бровою, аби виглядати справжнім «воякою». Рафаель позиціонував вже давно себе як неонацист: “Я – нацист починаючи з дитинства. Мої соціалістичні ідеї у своїй більшості ідуть від фюрера та лише потім від Сталіна”, - писав він ще у 2014-му році на сторінці у «Facebook».

До поїздки в Україну, Лусгварі працював у правоохоронних органах. Та, повернувшись у 2015-му додому, у нього виникли труднощі з роботою. Єдине місце, куди його брали, не зважаючи на репутацію, – рибалка. Він не втрачав віри та розсилав резюме по всьому світові. Стало відомо, що йому пропонували працювати у Монголії на конефермі та в Одесі в галузі безпеки морських перевезень.

Запросили бразильського прихильника «ДНР» до Одеси працівники СБУ: «Одеса – це ж суто проросійське місто, – писали Лусваргі оперативники СБУ, давлячись від сміху, – Привозь нам свій військовий квиток «ДНР», будеш у нас за старшого».

Окрім Лусгварі, є безліч бразильських терористів, які воюють на стороні так званої «ДНР» проти України. Добираються горе-вояки на схід України через Москву. На окупованих територіях донедавна вони підпорядковувалися Лусваргі. Пізніше були під керівництвом інших найманців.

Перебуваючи на території України більше 90 днів, бразильці мають проблеми вдома при поверненні через Росію. Тож, аби уникнути таких проблем, «Союз добровольців Донбасу» займається відкриттям для найманців нових віз, перебуваючи на території України.

 

 

ІА "Вголос": НОВИНИ