Цю ухвалу підтримали 44 депутати, передає кореспондент «Вголосу».

Автори ухвали переконують, що рішення ухвалено для забезпечення прозорості в роботі виконавчих органів Львівської міськради, зокрема в частині видачі управлінням архітектури департаменту містобудування містобудівних умов та обмежень, необхідних для проведення будівельних робіт та території Львова.

Нагадаємо, раніше депутати не підтримали ухвалу про розмежування повноважень між виконавчими органами Львівської міської ради, яка, власне, передбачала визначити виконавчий комітет спеціально уповноваженим органом містобудування та архітектури з питань видачі містобудівних умов та обмежень. Тоді депутат-«свободівець» Андріян Гутник заявив, що це повне свавілля, адже має бути персональна відповідальність за ухвалення таких рішень і в разі їхньої незаконності – притягнення винного чиновника до суду. Натомість до відповідальності притягти колегіальний орган, яким є виконавчий комітет, у рази складніше.

«На сьогодні виконавчий комітет є повністю кишеньковим органом мера Львова, утім, як і начальник управління архітектури, але той принаймні несе персональну відповідальність за ухвалення рішень», – пояснює А. Гутник.

ІА "Вголос": НОВИНИ