Пересилаючи наркотичні засоби та психотропні речовини поштовими відправленнями, мешканець Київської області  разом зі спільниками – жителями Львівщини – налагодили схему збуту забороненого товару. Припинили незаконну діяльність наркоділків оперативники Департаменту боротьби з наркозлочинністю Нацполіції разом із поліцейськими Львівщини.

За даними слідства, мешканець Київської області та двоє львів’ян збували наркотики шляхом розміщення закладок у м. Львові з використанням Telegram-каналу.

Встановлено, що 24-річний мешканець міста Українка, що у Київській області, через Telegram-канал розповсюджував наркотики серед мешканців Львівщини. До незаконних оборудок долучив шістьох львів’ян з чітким розподілом ролей між ними. Так, 30-річний чоловік, який вже неодноразово притягувався до кримінальної відповідальності, виконував функцію «складмена». Він отримував заборонений товар з Київщини та створював великі закладки, так звані «майстер-клади», для наркокур’єрів.

Своєю чергою драгдилери, серед яких – дві жінки, розміщували закладки у Львові та регіоні, а координати та фото з місцем розташування наркотиків  надсилали 17-річному адміністратору Інтернет-магазину. Гроші за товар клієнти перераховували через електронні платіжні системи.

У ході обшуків вилучено понад 2,5 кг канабісу, 350 г амфетаміну та особливо небезпечні психотропні речовини PVP і МДМА, а також лабораторне обладнання. Окрім цього, вилучено зброю та набої до неї, «чорнові» записи, електроні ваги, комп’ютерну техніку, банківські картки та готівкові кошти у сумі понад 75 тис грн. Вартість вилученого на «чорному ринку» сягає 850 тис грн.

24-річного організатора та двох його спільників затримано в порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України. Їм вже оголошено про підозру за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України. Крім цього двом фігурантам обрано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави, третьому затриманому – цілодобовий домашній арешт. Іншим учасникам наркоугруповання слідчі готуються вручити  підозри за ч.2 ст.307 Кримінального кодексу України.  Досудове розслідування триває. Подальшу долю наркоділків вирішить суд.

За незаконні оборудки з наркотичними засобами та психотропними речовинами змовникам загрожує до десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

ІА "Вголос": НОВИНИ