Харківська місцева прокуратура № 3 припинила діяльність підпільного «реабілітаційного центру».

Про це повідомляється на сайті відомства.

Зазначається, що 29 січня прокуратура спільно з Немишлянським відділом поліції викрила діючий підпільний реабілітаційний центр. Заклад функціонував під виглядом благодійної діяльності.
За даними слідства, підозрюваний 35-річний чоловік разом із спільниками доправляв людей до центру проти їхньої волі. «Пацієнтів» утримували силою та погрозами. У потерпілих відбирали особисті речі, гроші та мобільні телефони, фактично позбавивши можливості викликати допомогу.
Людей зачиняли в орендованому приватному будинку. Вони не могли самостійно залишити будівлю та мали виконувати встановлені організаторами центру правила. У разі непокори чи спроби втечі потерпілих катували: били, не випускали на прогулянки, тримали в холодній воді чи холодному приміщенні тощо.
Загалом правоохоронці звільнили з «полону» 25 осіб. Троє з них — неповнолітні (дівчата 15 і 17 років та 17-річний хлопець).
Наразі підозрюваного затримали в порядку статті 208 КПК України. Вирішується питання про обрання йому запобіжного заходу. Відповідно до санкцій ч. 2 ст. 146, ч. 2 ст. 127 КК України (незаконне позбавлення волі та катування більш ніж двох осіб) йому загрожує до десяти років ув'язнення.
Слідство також встановлює інших осіб, ймовірно, причетних до скоєння злочину.

Фото з місця подій

Як писав «Вголос», раніше молода британка померла через саморобні стероїди з України.

ІА "Вголос": НОВИНИ