Про це повідомляє Департамент внутрішньої безпеки Нацполіції України.

«Викриті службовці у змові з приватними фірмами створили корупційну мережу, пов'язану з видачею біометричних паспортів», - йдеться в повідомленні.

Затримані надавали клієнтам приватної фірми можливість отримати біометричний паспорт в обхід електронної черги в найкоротші терміни, проте за значно завищеною вартістю.

«Так, виготовлення документа позачергово за 22 робочих днів «коштувало» замовнику 3 000 гривень, а за 1-2 робочих дні - 11 000 гривень», - пояснюють правоохоронці, відзначаючи, що через такі схеми службовці не тільки отримали незаконні доходи, а й штучно створили значні черги.

Правоохоронці повідомили, що провели санкціоновані обшуки в службових кабінетах і за місцем проживання посадових осіб ДМС, а також за адресами розташування викритих підприємств. В результаті обшуків вилучено доказову документацію, чорнові записи та грошові кошти, отримані в результаті злочинної діяльності.

За даними поліції, завдяки цим схемам начальник одного зі столичних відділів ДМС менш ніж за рік придбав автомобіль преміум-класу. Цей же чиновник і його спільник були викриті в причетності до виготовлення, зберігання та збуту наркотиків різних видів.

ІА "Вголос": НОВИНИ