Про це повідомляє прес-служба ВО «Свобода».

У депутатському зверненні Олег Панькевич зазначає, що до нього звернулися члени Комітету зі збереження культурної спадщини щодо знищення французького парку на території Палацу Потоцьких, закладеного Героєм України Борисом Возницьким.

«15 років тому на місці котловану, залишеного після невдалих спроб побудувати метрополітен, директор галереї мистецтв Борис Возницький заклав французький парк. На його території росли клумби, дерева та квіти, були спеціально облаштовані пішохідні доріжки, а по центру стояла скульптура.

5 липня 2018 року за вказівкою генерального директора Львівської національної галереї мистецтв ім. Б. Возницького було викорчовано 14 дерев, закуплених за бюджетні кошти, а сам французький парк зрівняно із землею.

Такі дії керівництва галереї мистецтв були зумовлені встановленням сцени фестивалю LvivMozArt  на місці знищеного парку.

6 липня 2018 року факт знищення парку був зафіксований працівниками ГУНП у Львівській області. На жаль, на сьогодні ще немає інформації щодо розслідування справи.

Беручи до уваги викладене, прошу надати інформацію щодо розслідування знищення французького парку біля Палацу Потоцьких у Львові; надати копії дозвільних документів, виданих керівництву Львівської національної галереї мистецтв на видалення 5 липня 2018 року зелених насаджень, розташованих на території французького парку біля Палацу Потоцьких у Львові», - йдеться у зверненні.

Зазначимо, що факт знищення парку було виявлено 6 липня.

ІА "Вголос": НОВИНИ