Про це Борис Захаров повідомив в ефірі 5 каналу.

«У нас є дані про людей, які перебували в зоні АТО і притому все одно їздять на території Російської Федерації. Мені здається, не треба розповідати, що може статися з такими людьми – це і катування, і погане поводження, викрадення і навіть вбивство», – розповів правозахисник.

За його словами, внутрішньо переміщені особи, які переїхали з Криму на материкову частину України, все одно продовжують зв’язуватися з родичами, вони не можуть припинити їздити на окуповані території тому, що там проживають їхні родичі, що і ускладнює ситуацію.

Правозахисник рекомендує утриматися від поїздок на півострів. Та якщо поїздка вельми необхідна, то потрібно обов’язково повідомляти про своє пересування родичам, знайомим, друзям, а бажано навіть і юристам.

«Це не гарантує повну безпеку, звичайно, тому що йдеться про не правову державу, але принаймні можна швидко підняти якийсь скандал, який призупинить отакі дії окупаційної влади», – вважає експерт.

Він додав, що у Криму наразі 32 особи, включно з Ільмі Умеровим та Миколою Семеною, які не ув’язнені, але обмежені в пересуванні.

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ