Про це повідомляє прес-служба організації.

«Через майже 3 місяці голодування його здоров’я викликає серйозні побоювання. Відмова у праві відвідати Олега Сенцова не має виправдання», - наголосила керівниця українського підрозділу Amnesty International Оксана Покальчук.

За її словами, представники організації бажають відвідати Сенцова в супроводі незалежного медичного експерта, який допоміг би оцінити його стан.

«Amnesty International закликає до негайного звільнення Сенцова і вимагає, щоб під час ув’язнення він мав доступ до кваліфікованих медичних працівників», - зауважила правозахисниця.

Як відомо, 14 травня незаконно засуджений в Росії Олег Сенцов почав безстрокове голодування, вимогою якого є звільнення українських бранців Кремля. 

Український режисер Олег Сенцов сказав, що голодуватиме навіть до фатального кінця.

Нагадаємо, Уповноважений Верховної Ради України Людмила Денісова заявила, що керівництво російської колонії не пустило її на зустріч із Олегом Сенцовим та відмовилось надавати будь-яку інформацію. Російський омбудсмен Тетяна Москалькова стверджує, що він припинив голодування.

Окрім того, 5 липня двоюрідна сестра незаконно засудженого в Росії Олега Сенцова вперше за 4 роки зустрілась з братом.

Згодом сестра повідомила, що український режисер, який голодує в російській колонії, знаходиться на межі життя і смерті.

31 липня у Росії не дозволили священику відвідати незаконно засудженого українського режисера Олега Сенцова.

ІА "Вголос": НОВИНИ