Про це повідомляє Корреспондент з посиланням на дані Східної правозахисної групи

Зазначається, що 90% засуджених є громадянами України.

У доповіді правозахисники звертають увагу на те, що наразі в місцях позбавлення волі, підконтрольних «ЛНР», тривають грубі порушення прав і основоположних свобод людини. Зокрема, в ув'язнених відсутнє право на надання кваліфікованої юридичної допомоги, а також оскарження обвинувального вироку.

»Ув'язнені, які відбувають покарання у ВТК «ЛНР», в примусовому порядку залучаються до робіт на промзонах ВТК. Відмова від роботи неможлива і може привести до побиття і тортур засуджених», - йдеться в звіті.

Правозахисники зазначають, що умови утримання ув'язнених перебувають в критичному стані, медична допомога в багатьох випадках не надається, гуманітарна допомога найчастіше не надходить.

Аналітичний звіт був підготовлений інформаційно-аналітичною групою Східна правозахисна група. Звіт базується на дослідженнях, що проводилися в ОРЛО з грудня 2016 року по січень 2018 року шляхом проведення інтерв'ю з родичами ув'язнених, з ув'язненими, які наразі відбувають покарання в місцях позбавлення волі ОРЛО, працівниками установ ГУВП «ЛНР». Всього було проведено 144 інтерв'ю з ув'язненими, 37 - з родичами, 18 - з працівниками установ виконання покарань.

ІА "Вголос": НОВИНИ