Про це сказав постійний представник МВФ в Україні Йоста Люнгман під час своєї відкритої лекції для студентів Тернопільського національного економічного університету, передає у вівторок, 15 травня, Укрінформ

За його словами, серед таких реформ - реструктуризація центробанку, очищення фінансового сектору, перебудова системи управління державними фінансами і адміністрацією, реформа пенсійного забезпечення і енергетичного сектору, приватизація, боротьба з корупцією, а також відкриття ринку землі. 

Як зазначив Люнгман, об'єднує всі ці реформи необхідність мати міцний інституційний грунт для їх реалізації. Тому особливу увагу під час лекції представник МВФ звернув на інституційну економіку, закликавши майбутніх економістів глибше освоювати цю професію.

«Значення міцних і ефективних урядових інститутів є ключовим для забезпечення грунтовного економічного зростання, доведено авторитетними економічними дослідженнями. Інституційно зрілі держави традиційно демонструють вищі темпи економічного розвитку, хоча економісти досі сперечаються, що є похідним одне від іншого: або потужні інституції насамперед сприяють економічному підйому, або, навпаки, сталий розвиток зміцнює самі інституції», - пояснив Люнгман.

ІА "Вголос": НОВИНИ