ЛЬВІВ, 30 СІЧНЯ, PRESSTIME.COM.UA. — Один з найдосвідченіших ватиканських дипломатів, Голова Папської Ради „Справедливість і Мир” кардинал Ренато Раффаеле Мартіно відвідає Україну з офіційним візитом 3-6 лютого, під час якої побуває у Львові та Києві, зустрінеться з представниками уряду, православними та католицькими єрархами.

Про це повідомляє прес-служба УГКЦ.

4 лютого на зустрічі з представниками соціально-зорієнтованих організацій у Львові кардинал представить свої міркування щодо справи утвердження миру і нашої особистої суспільної відповідальності.

Цього ж дня він зустрінеться зі студентами і професорами Українського Католицького Університету, в якому прочитає лекцію «Мир і війна в сучасному світі: виклики для Церкви».

Вибір обох тем львівської частини візиту кардинала Мартіно інспірований багатим миротворчим досвідом гостя та його радикальними переконаннями щодо війни та насильства. Широко відоме зокрема публічне засудження страти Саддама Хусейна його еміненцією, який зазначив, що «смертна кара це завжди неприродна смерть, яку навіть держава не може застосовувати».

Ренато Раффаеле Мартіно – відомий дипломат Ватикану. Доктор канонічного права. Своє дипломатичне служіння він починав у представництвах Ватикану в країнах Латинської Америки й Азії, а потім понад 20 років був постійним спостерігачем Святого Престолу при ООН. З 2002 року він очолює папську раду „Справедливість і Мир”, з 2006 року він також голова Папської Ради у справах душпастирської опіки мігрантів і подорожуючих. У 2003 р. номінований кардиналом. Вільно володіє англійською, французькою, іспанською, португальською мовами.


ІА "Вголос": НОВИНИ