Саме зараз ми спостерігаємо оксамитову електоральну революцію, яка розгортається у два етапи починаючи з 21 квітня.

Про це «Вголосу» розповів експерт Українського інституту майбутнього Юрій Романенко.

«І буде ще третій етап – на місцевих виборах, на яких, найімовірніше, ця тенденція продовжиться, коли представників «старої еліти» просто «вибиватимуть», бо населення втомилося, і ми бачимо, як мільйони українців виїжджають за кордон і ненавидять владу у всіх її проявах, - зазначив експерт. - І аргумент про те, що «це досвідчена людина, подивіться на тих інших, та вони ж голодранці» – взагалі не аргумент, бо більшість населення України і є голодранцями, на жаль».

За його словами, це реальність, такі наслідки правління «елітаріїв-професіоналів», які професійно наповнювали лише свої кишені, а населення використовували як ресурс, з якого нещадно викачували всі соки.

«І саме зараз, вперше за довгий час, у президента є можливість, використовуючи високу легітимність, починати змінювати відносини у суспільстві – враховуючи, що до цього українці один одному не вірили, бо їх весь час «кидали». І якщо суспільство стане на правильний шлях, то за роки чи десятиліття країна оздоровиться і жити ми будемо у зовсім іншому середовищі».

Більше читайте тут: «Стара гвардія» «пролетіла». Хто прийшов натомість?».

ІА "Вголос": НОВИНИ