Про це повідомляє RMF24.

«Польська влада має повернути незалежність і легітимність конституційного суду, привести законодавство про суди загальної юрисдикції у відповідність до норм ЄС і скасувати вплив міністра юстиції на призначення кандидатів у керівництво судів» – сказав віце-президент Єврокомісії Франс Тіммерманс під час дебатів.

Він також застеріг Польщу від подальших помилок, зокрема згадавши про марш націоналістів 11 листопада у Варшаві. Тоді учасники маршу вийшли на вулицю з різними радикальними гаслами: «Біла Європа», «Європа лише для білих», було також нацистське вітання «Зіг хайль», «Ку-Клукс-Клан» та інші. 

Глава групи лібералів у Європарламенту Гі Верхофстадт заявив, що ситуація у Польщі вже два роки вимагає застосування статті 7 договору про ЄС, в якій йдеться про серйозні загрози верховенству права.

Глава делегації «Права і справедливості» Ришард Легутко заявив, що дії Єврокомісії не демонструють бажання діалогу з Польщею,  а лише ставлять ультиматуми, до того ж – незаконні. Легутко назвав засідання  у Європарламенті черговим «орвелівським сеансом ненависті».

Після цього євродепутати, які представляють «Право і справедливість», залишили зал засідань.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ