Про це повідомляє Realist.

На другому місці з зарплатою в 85 тис. грн – будівельний інженер у великій міжнародній компанії. Від претендента вимагають знання англійської, мов програмування. Трійку лідерів замикає вакансія комерційного директора в агрохолдингу (близько 85 тис. грн зарплата). Вимога: досвід роботи в агрохолдингу, знання ринку зернових і олійних культур, аналітичний склад розуму.

HR-експерт Маргарита Ковтун прогнозуює: якщо економіка буде стабільно розвиватися, то в наступному році рівень заробітних плат в середньому збільшиться на 25-30%. При цьому експерт впевнена, що в списку найбільш високооплачуваних професій залишаться фінансисти і програмісти.

Зарплати вище 12,5 тис. грн отримують фінансисти і страховики, в той же час в сфері IT заробляють в середньому 11,6 тис. грн. Кожен третій офіційно заробляє менше 4 тис. грн, при цьому 9% працюючих і зовсім декларують дохід менше 3200 грн (оформлені на півставки або ж отримують мінімальну ставку мінус податки). Згідно з даними Держстату, всього 17% українців заробляють більше 10 тис. грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ