Прем'єр-міністр Естонії, лідер Центристської партії Юрі Рітас подав у відставку після корупційного скандалу, до якого були причетні члени його партії та урядовці.

Відповідну заяву він опублікував на своїй офіційній сторінці у Facebook.

Це рішення він прийняв після того, як обговорив його з однопартійцями та колегами. Заяву про свою відставку він подасть президентці Естонії сьогодні зранку. Під час свого спілкування з представниками ЗМІ він також заявив про розпуск урядової коаліції.

Нагадаємо, що у вівторок, 12 січня поліція безпеки Естонії (КаПо) оголосила підозру генеральному секретарю центристів Михаїлу Корбу, раднику міністра фінансів Керсті Крахт, підприємцю Хіллару Тедеру, а також ще двом особам, імена яких наразі не повідомляють.

Корба і Тедера звинувачують у домовленості, що останній дасть Центристській партії приблизно 500 тис. євро для учсасті у виборах до місцевих рад. Натомість вона дозволить фірмі Porto Franco, яка пов'язана з Тедером, за зниженою ціною збудувати  під'їзні дороги одного з об'єктів у Таллінні. Радниця міністра фінансів Керсті Крахт пообіцяла допомогти у вирішенні цього питання шляхом впливу у міністерстві. За це вона мала отримати хабар від підприємця Тедера і Крахт також звинувачують у відмиванні грошей.

Читайте більше новин України та світу на сайті Вголосу:

ІА "Вголос": НОВИНИ