Прем'єр-міністр Великої Британії Тереза ​​Мей в середу зустрінеться з лідером опозиційної Лейбористської партії Джеремі Корбіном. Під час зустрічі вони мають обговорити шляхи виходу з глухого кута через угоду про Brexit.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Бі-Бі-Сі.

Прем'єрка сподівається, що вони зможуть домовитися про модифіковану версію її угоди з ЄС, яка зможе отримати підтримку британських депутатів.

Корбін наполягає, щоби пріоритетними були митний союз із ЄС і права працівників.

Мей у вівторок більше семи годин вела засідання уряду, після якого оголосила про свій план зустрітися з Корбіном, а також про намір попросити ЄС про продовження терміну дії Brexit.

Кілька відомих депутатів-консерваторів розкритикували Мей і звинуватили її у співпраці з лейбористами.

Британські ЗМІ вважають, що Мей, імовірно, встановить тісніші взаємини з ЄС — більш м'який Brexit, ніж передбачалося досі.

У Великій Британії є час до 12 квітня, щоб запропонувати план ЄС, який прийме блок, або країна вийде без угоди.

Мей сказала, що хоче узгодити новий план із Корбіном про майбутні відносини з ЄС і поставити його на голосування в Палаті громад до 10 квітня — коли ЄС проведе екстрений саміт по Brexit.

Нагадаємо, британський парламент провів індикативні голосування щодо чотирьох сценаріїв Brexit — жодна з пропозицій не отримала підтримку більшості законодавців.

ІА "Вголос": НОВИНИ