Про це заявив прем'єр-міністр Туреччини Біналі Йилдирим, коментуючи посилення протистояння між США і Росією в зоні сирійського врегулювання, повідомляє Anadolu.

«Постійні члени РБ ООН, володіючи ядерним арсеналом, несуть особливу відповідальність за ситуацію у світі. У соціальній мережі Twitter розміщують повідомлення зі взаємними погрозами. Одні заявляють про наявність «розумних ракет». У відповідь лунають твердження про арсенал ще «більш крутих і просунутих» систем. Ситуація нагадує вуличну бійку, сварку задирак посеред дня», - сказав Йилдирим.

За його словами, від протистояння держав потерпає мирне населення Сирії.

«Регіон, як ніколи, потребує співпраці та відновлення, а не поглиблення протиріч. Важливо докласти зусиль для зміцнення цілісності Сирії та Іраку і відмовитися від політики подвійних стандартів щодо терористичних структур. Анкара не має територіальних претензій до сусідніх держав й очікує такого ж ставлення до Туреччини», - підкреслив Йилдирим.

Як повідомляв «Вголос», щонайменше 70 людей померли внаслідок хімічної атаки 7 квітня в сирійському місті Дума - останньому місті, яке перебуває під контролем повстанців у Східній Гуті.

Згодом президент США Дональд Трамп заявив, що США застосують військову силу у Сирії у відповідь на хіматаку. Натомість у Росії наголосили, що залишають за собою право збивати всі ракети і знищувати джерела вогню у випадку агресії США проти Сирії.

ІА "Вголос": НОВИНИ