Таке доручення він надав сьогодні під час засідання уряду, передає УНН.

«Я би просив у школах, відповідне доручення кілька днів назад підписав й МВС, в тому числі, посилити роботу і роз'яснення серед дітей з точки зору неприйнятності таких дій. У тому числі, треба ретельніше подивитися на причини, чому так виникає. Чи це просто відбувається нескоординовано, або це вже починають координувати між школами тощо. Ці речі треба припиняти», – сказав він.

За його словами, Нацполіція має провести ще раз роз'яснення серед дітей, щоби більше не виникало таких випадків.

Як писав «Вголос», 22 травня у харківській школі розпилили невідому речовину. За медичною допомогою звернулися 30 дітей, 15 з них госпіталізували в Обласну дитячу лікарню.

21 травня у Миколаєві через розпилення невідомого аерозолю із різким запахом евакуювали близько 400 учнів школи у Заводському районі. До лікарні госпіталізували 36 дітей з попереднім діагнозом «отруєння невідомою речовиною. 

Нагадаємо, 8 травня у школі №8 в Черкасах під час лінійки кілька десятків учні 3-7 класів втратили свідомість, 57 дітей потрапили до лікарні, з них 11 – у реанімацію. Причиною називають невідому речовину. Того ж дня, також на лінійці, але вже у Новомосковську на Дніпропетровщині майже півсотні учнів відчули запаморочення та слабкість. 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ