Прем'єр-міністр Японії Сіндзо Абе, чия Ліберально-демократична партія переконливо перемогла на парламентських виборах, заявив про намір жорстко протидіяти Північній Кореї. Про це повідомляє Deutsche Welle з посиланням на агентство AFP.

«Як я обіцяв під час передвиборної кампанії, моїм першочерговим завданням буде забезпечити жорстку позицію щодо Північної Кореї, для чого необхідна сильна дипломатія», – сказав Абе.

У кабінеті міністрів Японії поінформували, що під час телефонної розмови Абе з президентом США Дональдом Трампом йшлося про те, що у питанні посилення тиску на КНДР Японія тісно співпрацюватиме зі США. Крім того, Абе планує змінити пацифістську конституцію країни, але для цього він прагне заручитися підтримкою й інших партій.

«Необхідно поглибити дискусію і отримати підтримку максимально можливої кількості людей», – заявив він. Також японський прем'єр зазначив, що не наполягатиме на зміні конституції до 2020 року, як заявляв раніше.

Як писав «Вголос», неофіційні результати виборів у Японії вказують, що владна коаліція на чолі з прем’єр-міністром Сіндзо Абе здобуває перемогу в голосуванні 22 жовтня.

Оголошення остаточних результатів очікується пізніше 23 жовтня.

Ця перемога збільшить шанси Абе на продовження у вересні 2018 року його повноважень як лідера Ліберально-демократичної партії і продовжить його прем’єрство до 2021 року.

Сіндзо Абе став прем'єр-міністром в 2012 році.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ