Про це повідомляє прес-служба уряду.

«Як тільки я буду переконаний, що моя відставка принесе навіть невелику користь країні, то я не буду сумніватися ні миті. Але зараз немає такої ситуації, це не той час. Для мене важливіше зберегти стабільність в країні і як можна швидше відповісти на питання, які ставить наше суспільство», — йдеться у заяві Квірікашвілі.

Прем'єр заявив, що МВС Грузії знову почне розслідування справи про вбивство двох підлітків, яке спричинило хвилю протестів у країні. 

Як відомо, унаслідок бійки 1 грудня 2017 року біля школи в Тбілісі двоє підлітків отримали ножові поранення. Один з них помер по дорозі в лікарню, другий був госпіталізований в критичному стані і пізніше помер.

Двом підліткам було пред'явлено звинувачення за статтею «Умисне вбивство при обтяжуючих обставинах». Пізніше прокуратура посилила звинувачення одному з них.

Проте 31 травня Тбіліський міський суд виправдав обвинуваченого по одному з епізодів справи, другому підсудному обвинувачення було перекваліфіковано на більш легку статтю.

Тепер прем'єр Грузії зазначив, що він особисто братиме участь у розслідуванні й контролюватиме його розвиток. Він також розповів, що слідчий процес очолить віце-прем'єр Гіоргі Гагарія. 

Посадовець пообіцяв, що родичі підлітків отримають всю інформацію про просування розслідування. 

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ