1 липня 2019 року Окружний адміністративний суд міста Києва розгляне позов щодо виплати премії голові правління НАК «Нафтогаз України» Андрію Коболєву.

Про це повідомляє прес-служба суду.

«Відбулося підготовче засідання у справі за позовом ПАТ «НАК «Нафтогаз України» до Державної аудиторської служби України щодо виплати премії голові правління Андрію Коболєву», – йдеться в повідомленні.

Суд розглянув заяву представника Національного антикорупційного бюро України про залучення НАБУ до участі у справі як третьої особи та відмовив у її задоволенні.

«Сьогодні суд завершив підготовче провадження у справі та призначив на 1 липня розгляд справи по суті», повідомила прес-служба.

Крім того, суд відмовив у задоволенні клопотання про розгляд справи в закритому судовому засіданні.

У суді нагадали, що позивач просить суд скасувати повністю вимогу Державної аудиторської служби України, у якій йдеться, зокрема, про те, що на порушення Постанови Кабінету Міністрів України «Про умови і розміри оплати праці керівників підприємств, заснованих на державній, комунальній власності, та об'єднань державних підприємств» голові правління Компанії Андрію Коболєву було виплачено премії у розмірі понад 228 млн грн.

Нагадаємо, що середньомісячна заробітна плата Андрія Коболєва на посаді керівника НАК «Нафтогаз» становить 10,5 млн грн, а з урахуванням премії за перемогу в Стокгольмському арбітражі — 28,5 млн грн.

ІА "Вголос": НОВИНИ