Правління фонду, який вручає нагороду, відзначило його внесок у дискусії щодо цінностей та норм суспільного життя в Європі, йдеться в обґрунтуванні рішення, оприлюдненому правлінням в неділю, 22 січня, на сайті премії, пише DW.

"Ґартон Еш дає відсіч популістам та сучасним любителям спрощень, він розвиває ідеї того, яким чином нам варто поводитися у глобалізованому світі", - наголошується в обґрунтуванні. На думку правління фонду, 61-річний Ґартон Еш - видатний науковець, "англійський європеєць" та "європейський англієць", який, зокрема, пояснив Brexit через зміни у суспільстві, викликані проникненням цифрових технологій та глобалізацією. Додамо, що у своїх колонках у виданні The Guardian публіцист активно коментував події в Україні 2013-2014 років, а також став одним із підписантів листа світових інтелектуалів на підтримку України.

Премія імені Карла Великого вважається однією з найважливіших європейських відзнак. Вона вручається з 1950 року. Церемонія вручення відбувається в травні у ратуші німецького Аахена - цього року її заплановано на 25 травня. Минулого року нагороду отримав Папа Римський Франциск

 

ІА "Вголос": НОВИНИ