Про це інформує прес-служба Львівської обласної ради.

За словами директора департаменту екології та природних ресурсів Львівської обласної державної адміністрації Олексія Балицького, на території Львівської області є дві малі ГЕС – у Турківському та Дрогобицькому районах.

«Зауважу, що на сьогодні є заявники, які звертаються до департаменту екології Львівської ОДА щодо будівництва малих ГЕС. Тому перед тим, як приймати якесь серйозне рішення, ми хочемо почути думку представників наукових кіл та громадськості», – сказав Олексій Балицький.

Головний президент Асоціації ПЕК Львівщини Ярослав Шпак у свою чергу заявив, що якби у нас дотримувалися тих принципів, які нині діють в Грузії та Вірменії, то і питань щодо будівництва малих ГЕС виникало би набагато менше. Зокрема, у вказаних державах пріоритет вибору місця для будівництва ГЕС належить саме за державі. Державні структури не лише визначають місце, де можна будувати ГЕС, але й розробляють проект, який проходить всі інстанції перевірки з врахуванням думки громадськості та наукових кіл. Такий кінцевий продукт пропонують інвесторам.

ІА "Вголос": НОВИНИ