Про це президент Польщі Броніслав Коморовський розповів на спільній прес-конференції з президентом України Петром Порошенком у Львові.

«Польська політична традиція свідчить про те, що президенти, які завершують свою каденцію, засновують власні інститути. Такі інститути мають і президент Л. Валенса, і О.Кваснєвський. Думаю, що я також можу заснувати такий інститут і, що важливе місце  у його діяльності будуть займати польсько-українські відносини», – відповів Коморовський на запитання, що він робитиме, залишивши президентський пост.

Він також додав, що як і раніше активно займатиметься українськими справами не лише на міжнародному рівні, але також і всередині своєї держави. «Треба буде і надалі продовжувати підтримувати той складний етап реформ, що зараз відбувається в Україні», - сказав президент.

Коморовський також зазначив, що переконаний: не зважаючи на зміну політичного лідера, Польща підтримає прагнення України до європейської інтеграції та до безпеки на європейському континенті. «Не зважаючи на політичні зміни, Польща залучатиметься до внутрішніх реформ в Україні», – сказав він.

Нагадаємо, інавгурація нового президента Польщі Анджея Дуди відбудеться 6 серпня. До того часу посаду глави держави обійматиме нинішній президент Броніслав Коморовський.

ІА "Вголос": НОВИНИ