Президент України Петро Порошенко під час візиту в 142-й навчально-тренувальний центр на Житомирщині затвердив своїм указом символіку і девіз для Сил спеціальних операцій ЗСУ.

Порошенко вручивши командиру армійського спецназу прапор, емблему і штандарт командувача ССО, повідомляє Адміністрація Президента.

«Днями я підписав указ про заснування емблеми і символу, прапора ССО і штандарта командувача. І відтепер вашим девізом стануть слова Київського князя Святослава Хороброго: »Іду на ви« (зі старослов'янської – »Іду на вас«), що понад тисячу років тому наводили жах на ворогів», – зазначив Порошенко.

Емблемою Сил спеціальних операцій Збройних Сил України є зображення крокуючого вовка срібного кольору, підперезаного золотим поясом-наузом, яке накладено на вінок з лаврового листя срібного кольору. У центрі нижньої частини вінка вміщено двозуб - княжий знак Святослава Хороброго срібного кольору. Під нижньою частиною вінка півколом розміщено стрічку золотого кольору з написом чорними літерами девізу Святослава Хороброго: «Іду на Ви».

Прапором ССО ЗСУ є прямокутне полотнище сіро-сталевого кольору, у центрі якого вміщено зображення емблеми. Вільні краї полотнища прикрашено золотою бахромою. Древко прапора темно-коричневого кольору. Верхівка древка стрілоподібна з білого металу. У центрі двозуб - княжий знак Святослава Хороброго. Штандартом командувача ССО ЗСУ є полотнище сіро-сталевого кольору з зображення у центрі емблеми.

ІА "Вголос": НОВИНИ