У суботу, 6 липня, у Львівському національному університеті імені Івана Франка Президент України Володимир Зеленський у межах свого робочого візиту офіційно представив нового голову Львівської ОДА.

Про це повідомляє кореспондент «Вголосу».

Очільником Львівщини став Маркіян Мальський. 35-річний юрист є сином декана факультету міжнародних відносин ЛНУ, який у 2010-2014 рр. був українським послом у Польщі.

Мальський подякував за довіру та заявив, що це призначення було для нього несподіванкою. І додав, що тепер «нам усім треба працювати задля того, аби Україна була сильною державою».

До призначення головою ЛОДА Мальський-молодший був почесним консулом Австрії у Львові. Він є кандидатом юридичних наук, одружений та має двох синів.

Судячи з декларації, Мальський заробив 8,7 млн грн за минулий рік. Юрист задекларував 232 тис. грн на банківському рахунку, 56 тис. доларів, 32 тис. євро і 42 тис. злотих готівкою. Мальський володіє шістьма квартирами у Львові, ще однією володіє його дружина.

Указ Президента про призначення 35-річного юриста перед цим опублікували на сайті Президента.

Зазначимо, у четвер, 4 липня, представники громадських рад Львівщини звернулися до президента України Володимира Зеленського з відкритим листом, якого передали через в.о. керівника Львівської ОДА Ростислава Замлинського, із вимогою призначати на відкритих засадах і прозоро керівників державних органів у Львівській області.

Як писав «Вголос», Зеленський призначив голову Львівської ОДА.

ІА "Вголос": НОВИНИ