Про це йшлося на зустрічі очільника Азербайджану з Президентом Петром Порошенком у Туреччині, повідомляє прес-служба Глави Української держави.

В АП зазначили, що питанню подальшого поглиблення взаємодії в енергетичній сфері на зустрічі було приділено «окрему увагу».

Також президенти «засвідчили готовність сторін до подальшого розширення взаємовигідних відносин у тристоронньому форматі Україна–Азербайджан–Туреччина».

Крім того, глави держав «із задоволенням констатували» активізацію українсько-азербайджанського діалогу на всіх рівнях, а також ефективну роботу двосторонніх механізмів секторальної співпраці.

Зокрема, у контексті підготовки до проведення у Києві чергового засідання Спільної міжурядової Українсько-Азербайджанської комісії з питань економічного співробітництва було відзначене суттєве зростання обсягів торгівлі між двома країнами за підсумками минулого року.

За даними АП, Алієв висловив вдячність Главі Української держави за створення сприятливих умов для відкриття Торговельного дому Азербайджану в Києві.

Президенти наголосили на обопільній незмінній підтримці суверенітету і територіальної цілісності обох країн. Сторони обмінялися думками щодо підготовки VI засідання Ради Президентів України та Азербайджану у рамках планованого офіційного візиту Президента Азербайджанської Республіки в Україну.

Пізніше Святослав Цеголко уточнив у Twitter, що запрошення до проекту Південного газового коридору дасть змогу Україні «у перспективі отримувати азербайджанський газ».

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ