Про це гарант заявив під час наради з силовиками, - передає прес-служба глави держави.

«Президент також доручив міністру оборони України та начальнику Генерального штабу підготувати матеріали та передати на нагородження імена українських військовослужбовців, які відзначилися під час бойових дій. Особливо Президент підкреслив необхідність відзначення державними нагородами тих, хто героїчно віддав своє життя, захищаючи мир та спокій українських громадян», - йдеться в повідомленні.

 

Як писав Вголос, у Державній службі із надзвичайних ситуацій допускають, що евакуація із Авдіївки почнеться завтра вранці.

Нагадаємо, напередодні в Авдіївці оголосили режим НС у зв'язку із загостренням ситуації через активізацію бойовиків і загрозою гуманітарної катастрофи в цьому населеному пункті. Місцева влада готується до можливої евакуації, проте, як зазначав Павло Жебрівський, є надія на те, що її вдасться уникнути. Поки евакуйовані люди з особливими потребами і хворі.

В результаті ранкового обстрілу Авдіївки бойовиками був поранений мирний житель. Місто бойовики обстрілюють з важкої артилерії, обстріли не припиняються.

У понеділок, 30 січня, Авдіївка з-за обстрілу залишилася без води, електрики і тепла. Президент Петро Порошенко перервав візит до Німеччини і доручив скликати екстрене засідання Тристоронньої контактної групи.

ІА "Вголос": НОВИНИ