Про це пише Deutsche Welle.

Міністеркою оборони Франції була призначена Флоранс Парлі, яка раніше відповідала за бюджетні питання в міністерстві економіки Франції на початку 2000-х років, а останніми роками обіймала посаду топ-менеджерки у французькій національній залізничній компанії SNCF.

Суддя конституційного суду Франції Ніколь Белюбе призначена на посаду міністерки юстиції. А міністерство з питань європейських справ очолила Наталі Луазо, директорка престижної Національної школи адміністрації Франції (ENA), у якій навчалося багато представників політичної еліти Франції, включно з самим Макроном.

Крім того, Жак Мезар, який раніше очолював міністерство агропромислової політики, став міністром територіального планування. А аграрним відомством керуватиме колишній соціаліст Стефан Травер, йдеться на сайті уряду Франції.

Решта міністрів зберегли свої посади. У новому кабінеті нараховується 28 міністрів, половина з них жінки, і половина - чоловіки.

Як писав «Вголос», у Франції пропрезидентський рух переміг на парламентських виборах. За підсумками голосування, рух президента країни Еммануеля Макрона «Вперед, республіка!» отримав 308 місць із 577 в нижній палаті Національних зборів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ