Про це під час загальних дебатів в рамках 70-ї сесії Генеральної асамблеї ООН сказав президент Франції Франсуа Олланд, передає «Українська правда».

«Франція хотіла б, щоб постійні члени Радбезу ООН більше не вдавалися до застосування права вето у випадках масових жорстокостей», - сказав він.

При цьому Олланд запевнив, що Франція має намір ніколи не використовувати право вето як постійного члена Радбезу ООН в таких випадках.

Нагадаємо, з подібною заявою сьогодні також виступив президент Польщі Анджей Дуда.

З моменту початку конфлікту в Україні Росія як постійний член Радбезу ООН застосовувала право вето на всі резолюції Ради щодо України.

Нагадаємо, обмеження права вето Російської Федерації в Раді Безпеки Організації Об'єднаних Націй (ООН) підтримали вже 73 країни

20 липня Радбез ООН провів закриту зустріч, на якій обговорив створення міжнародного трибуналу для розслідування катастрофи малайзійського «Боїнга» на Донбасі.

Малайзія наполягає на створенні міжнародного трибуналу для притягнення до відповідальності винних в авіакатастрофі літака Малайзійських авіаліній «Боїнг», який збили над Донеччиною.

Як повідомляв «Вголос», Рада Безпеки ООН не підтримала проект резолюції про створення міжнародного трибуналу щодо МН17. Проект рішення не пройшов, оскільки Росія застосувала право вето. Результати голосування: 11 делегацій проголосували«за», 1 – «проти», 3 – «утрималися».

Також Чуркін обмовився, що сподівається на безкарність винуватців катастрофи MH-17.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ