Президент Франції Еммануель Макрон заявив в інтерв'ю телеканалу BFMTV 15 квітня, що удар по Сирії був легітимним і подякував французькій армії за «прекрасну операцію».

«Операція була проведена прекрасно. І я хочу подякувати їм, тому що це було зроблено професійно адже були задіяні морські і повітряні сили, і ми перебували на прямому зв'язку з нашими союзниками», - зазначив Макрон.

Він уточнив, що ударів зазнали три «центри з виробництва і розробки хімічної зброї», які були виявлені «кілька місяців тому».

«Один став спільною метою американських і британських колег. Другий став метою тільки американців, третій - тільки французів», - розповів Макрон.

<span title="Президент сообщил, что Париж при помощи французской разведки, а также разведки союзников получил доказательства использования хлора в качестве химического оружия, и установил, что отравляющий газ " мог="" быть="" "="" властями="" Сирии.="" style="outline: 0px">Президент повідомив, що Париж за допомогою французької розвідки, а також розвідки союзників отримав докази використання хлору як хімічної зброї, і встановив, що отруйний газ «міг бути використаний» владою Сирії.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ