Про це повідомляється на сайті глави держави.

«Документ передбачає впровадження комплексного підходу до боротьби з домашнім насильством, суттєве доповнення існуючих інструментів такої боротьби, введення нових визначень термінів та інших норм, спрямованих на покращення захисту потерпілих від домашнього насильства», – йдеться в повідомленні.

Зокрема, закон передбачає створення та забезпечення функціонування Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства. Крім того, він спрямований на узгодження положень чинного законодавства України у сфері протидії домашньому насильству та насильству щодо жінок і адаптування його до європейських стандартів, що забезпечують підготування бази для ратифікації Стамбульської конвенції.

Нагадаємо, що Верховна Рада України ухвалила закон проти домашнього насильства 6 грудня 2017 року. «За» проголосував 241 народний депутат.

Також 4 січня Петро Порошенко підписав закон про посилення відповідальності для неплатників аліментів. Документ забороняє керувати автівкою, виїжджати за кордон і полювати тим батькам, які мають понад піврічну заборгованість зі сплати аліментів.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ