Про це повідомляє Польське радіо.

«Ми теж обговорили ситуацію в Україні, у Росії та співпрацю зі США, а також те, аби трансатлантична співпраця розвивалася якомога ліпше як в економічній, так і у безпековій сферах», – наголосив президент Дуда.

Голова Кабінету президента Польщі Кшиштоф Щерський повідомив, що Анджей Дуда і Анґела Меркель під час зустрічі погодилися, що влада у Варшаві та Берліні повинна зробити все, аби план поділів Європи не вдалося реалізувати.

За його словами, як президент Дуда, так і канцлер Меркель звернули увагу на найновіші спроби поділу Європи та дійшли висновку, що її майбутнє потрібно розвивати «на основі єдності».

«Обоє співрозмовників наголосили на дуже важливому питанні. Є дуже багато зовнішніх гравців, котрі хочуть поділити Європу, є також дуже багато внутрішнього розчарування у самій Європі та тих, хто теж хоче розвивати політичне майбутнє на поділах Європи. Ми, як стабільні уряди в Берліні та Варшаві, повинні зробити все, аби Європу ніхто не поділив – ані ззовні, ані всередині», поінформував про перебіг зустрічі президентський міністр.

Кшиштоф Щерський також зауважив, що частина розмови президента та канцлера Німеччини була присвячена суспільному сприйняттю ситуації в Європі та необхідності докладання зусиль, аби Європа мала «суспільну підтримку». У зв'язку з цим він наголосив на «євроскептичних настроях», що впливають на нестабільність політичної сцени у деяких країнах ЄС.

«Нині є питання щодо майбутнього економічного та торгівельного співробітництва між США та ЄС. Як Польща, так і Німеччина підтримують позицію, що насправді ми є захисниками вільної торгівлі, ми хочемо, аби ці євроатлантичні відносини були дуже сильними в економічному, а також політичному співробітництві», – сказав Щерський.

 

«Вголос»

 

ІА "Вголос": НОВИНИ