Про це він заявив під час виступу на саміті Організації ісламського співробітництва (ОІС) в Стамбулі, – пише Європейська правда за даними Hurriyet.

Реджеп Таїп Ердоган закликав міжнародну спільноту визнати Єрусалим столицею Палестинської держави.

«Я пропоную країнам, які вимагають міжнародного права та справедливості, визнати Єрусалим столицею Палестинської держави під окупацією», сказав Ердоган.

«Країни, які ще не визнали Палестинську державу, мають зробити цей важливий крок, щоб зберегти баланс, який гарантуватиме добросовісність і справедливість в регіоні», – додав він.

Ердоган скликав саміт ОІС через плани США щодо зміни статусу міста Єрусалим.

Як повідомляє Reuters, Ердоган назвав рішення Вашингтона нагородою Ізраїлю за «терористичні акти» і сказав, що Єрусалим є червоною лінією для мусульман.

До Організації ісламського співробітництва входять 57 мусульманських держав по всьому світу.

Раніше президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган назвав Ізраїль терористичною державою.

Як писав «Вголос», радикальний палестинський рух ХАМАС заявив про початок третьої інтифади після рішення США визнати Єрусалим ізраїльської столицею.

Держсекретар США Рекс Тіллерсон заявив, що посольство США в Ізраїлі буде перенесене до Єрусалима не раніше 2020-го року.

Нагадаємо, 6 грудня президент США Дональд Трамп офіційно визнав Єрусалим столицею Ізраїлю і оголосив про перенесення посольства США із Тель-Авіва до Єрусалима. Цим він спровокував сутички.

8 грудня Рада безпеки ООН провела екстрене засідання, присвячене цьому питанню: всі 14 держав-членів дистанціювалися від одностороннього рішення Трампа і піддали його критиці.

Ізраїль вважає місто Єрусалим своєю неподільною столицею. Ізраїль захопив східну частину міста під час Шестиденної війни в 1967 році та згодом анексував.

Палестинці прагнуть зробити східну частину Єрусалима майбутньою столицею власної держави.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ