На цьому наголосив Президент України Петро Порошенко, виступаючи на пленарному засіданні Парламентської асамблеї Ради Європи у Страсбурзі, повідомляє Укрінформ.

«Не просувається й питання про звільнення заручників та політв'язнів. Не можу не згадати про Олега Сєнцова, Олександра Кольченка, Романа Сущенка та багатьох інших», – сказав Порошенко.

Поруч з цим, Президент вказав на те, що вже понад два роки українська сторона бореться за звільнення 63-річного Ігоря Козловського, відомого релігієзнавця, який залишився в окупованому Донецьку, щоб доглядати за хворим сином.

«Так само в неволі перебуває 28-річний Станіслав Асєєв – журналіст, який не боявся писати правду про життя на окупованому Донбасі, ув'язнений у Донецьку. І таких особистих історій українських заручників понад сотню», – додав Порошенко.

Він наголосив, що кількість заручників на Донбасі лише зростає: «Людей умисно захоплюють, бо вони громадяни своєї Української держави. І захоплюють їх з цинічним розрахунком: щоб шантажувати Україну, яка ніколи не покине напризволяще своїх громадян – ні в Криму, ні на Донбасі, ні в російських тюрмах».

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ