За його словами, главою Української Держави може бути тільки етнічний українець.

"У мене немає амбіцій бути президентом України. Президентом України однозначно повинен бути етнічний українець. Хоча етнічність в Україні відносне поняття, але все одно, це має бути людина, яка народилася в Україні і все життя прожила в Україні. Я приїхав в Україну дуже юним, але тут я не народився, і все життя не прожив", - заявив Саакашвілі в інтерв'ю НВ.

Також екс-губернатор Одещини додав, що в Україні планує займатися політикою.

"Щойно в Україні з'явиться нормальна влада, якщо не буде тиску на судову систему, Україна поверне мені громадянство. Я буду займатися тут політичною діяльністю", - наголосив Саакашвілі.

Як відомо, увечері 8 грудня Саакашвілі затримали і доставили до слідчого ізолятора СБУПрокурори просили суд обрати політикові запобіжний захід у вигляді домашнього арешту з носінням електронного браслета. Перед тим Генпрокуратура оголосила Саакашвілі в розшук за трьома статтями Кримінального кодексу: замах на злочин (ч. 1 ст. 15), злочин визнається вчиненим за попередньою змовою групою осіб, якщо його спільно вчинили декілька осіб (два або більше) (ч. 2 ст. 28), сприяння учасникам злочинних організацій та приховування їхньої злочинної діяльності (ч. 2 ст. 256).

Генпрокурор Луценко заявив, що Саакашвілі організував акції протесту з метою захоплення державної влади в Україні та сприяння членам злочинного угруповання екс-президента України Віктора Януковича і бізнесмена Сергія Курченка припинення їх кримінального переслідування. Саакашвілі відкинув звинувачення генпрокурора.

11 грудня у столиці розглядали обрання запобіжного заходу Міхеїлу Саакашвілі. Однак, суд відпустив політика на волю.

 

ІА "Вголос": НОВИНИ