Правоохоронці викрили на заході України масштабне злочинне угруповання, яке тримало в страху мешканців кількох областей.

Про це інформує пресцентр Служби безпеки України.

Угруповання діяло під контролем відомого кримінального авторитета – так званого «смотрящого» за Івано-Франківською областю.

Зловмисники вимагали в мешканців західних областей гроші, а також відбирали у людей приватне майно. Для цього штучно створювали комерційні спори або ж конфліктні ситуацію. За мирне вирішення проблеми людям виставляли «рахунок».

Якщо жертва відмовлялася платити, то бандити погрожували насильством родині людини, конфіскацією нерухомості та автомобілів, фізичною розправою.

За один такий «наліт» злочинці вибивали з людини 10-500 тисяч гривень. Також обкладали «даниною» місцевих підприємців.

Після початку повномасштабного вторгнення рф бандити почали  видавати себе за правоохоронців та військових, які беруть участь в бойових діях. Жертвам обіцяли забрати їх до себе «на нуль» та відбирати зарплату в рахунок сплати боргу. Під час перевірки СБУ встановила, що учасники угруповання зробили собі довідки про непридатність до служби за станом здоров'я.

Службі безпеки вдалося задокументувати вимагання в місцевого підприємця 150 тисяч гривень. Чоловікові погрожували зламати ноги, забити молотками, трубами по голові. Якщо не сплатить борг, то злочинці обіцяли зробити жертву інвалідом.

Двох членів угруповання затримали під час передачі грошей. Фігурантам кримінального провадження загрожує до 12 років позбавлення волі.

Як писав «Вголос», у Львівській області чоловіка 5 разів вдарили ножем.

ІА "Вголос": НОВИНИ