До них зверталися посередники через знайомих з пропозицією за гроші перевіряти в базі даних інформацію про чоловіків призовного віку, які планували виїхати за кордон.

Працівники ДБР, СБУ та Держприкордонслужби викрили двох правоохоронниць, які продавали інформацію з бази даних контролю осіб, які перетинають державний кордон. За гроші вони перевіряли дані щодо чоловіків призовного віку, які планували їхати за кордон.

Про це повідомляє Державне бюро розслідувань.

Слідчі пояснили, що жінки працювали у різних підрозділах і не були знайомі особисто, втім діяли за схожою схемою. До них зверталися посередники через знайомих з пропозицією за гроші перевіряти в базі даних інформацію про чоловіків призовного віку, які планували виїхати за кордон.

Зловмисниці копіювали з бази даних інформацію про наявність будь-яких заборон для виїзду за кордон для певних осіб. Зокрема, чи не розшукує їх військкомат як тих, хто уникає призову на військову службу.

Одна правоохоронниця продала інформацію про двох осіб, а інша – про шість. Правоохоронці затримали двох посередників, які передавали запити фігуранткам.

Посередникам повідомили про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом (ч. 2 ст. 361-2 КК України). За це злочин передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до п'яти років.

Розслідування щодо посередників завершено. Обвинувальний акт направлено до суду.

Двом правоохоронницям повідомили про підозру у несанкціонованому збуті інформації з обмеженим доступом (ч. 1 ст. 361-2 КК України). Одній з них також повідомили про підозру у несанкціонованому копіюванні інформації, що призвело до її витоку, вчиненому повторно (ч. 3 ст. 362 КК України). За ці злочини передбачено покарання у вигляді позбавлення волі на строк до шести років.

За клопотанням ДБР, суд обрав фігуранткам запобіжні заходи у вигляді тримання під вартою. Процесуальне керівництво у справі здійснює Львівська спеціалізована прокуратура у сфері оборони Західного регіону.

ІА "Вголос": НОВИНИ