Кабінет міністрів України затвердив кандидатуру Максима Козицького на посаду голови Львівської обласної державної адміністрації.

Про це із посиланням на прессекретаря прем'єр-міністра України Діану Давітян повідомляє "Ліга.нет«.

За словами Давітян, відповідне рішення Уряд ухвалив на засіданні в п'ятницю, 27 грудня. Проект указу про призначення Козицького скерують президентові України Володимирові Зеленському.

Водночас, як стверджують джерела, про призначення Козицького головою ЛОДА керівництво держави просили міський голова Львова Андрій Садовий та брати-олігархи Богдан і Ярослав Дубневичі. Повідомляється, що за відповідне рішення вони нібито »віддячили" Києву 1 млн доларів.

Нагадаємо, що Козицький намагався потрапити у владу ще в 2015 році, балотуючись від партії «Самопоміч», проте тоді програв вибори. Наразі бізнесмен разом зі своїм батьком Зіновієм Козицьким займається видобутком нафти й газу на Львівщині, а також забудовами у центрі Львова.

У декларації Козицького, яка з'явилася в реєстрі НАЗК у п'ятницю, 27 грудня, ввечері зазначено, що він обіймає відразу 13 оплачуваних посад: є директором у 12 енергетичних підприємствах і членом спостережної ради у 13-му. За рік бізнесмен отримав понад 1,3 млн грн офіційної заробітної плати на цих підприємствах. Із декларації зрозуміло, що дружина Козицького працює у Львівському національному медичному університеті ім. Д. Галицького й за звітний період заробила трохи більше ніж 70 000 грн.

Володіє Козицький двома квартирами у Львові, площею 80 м кв. та 175 м кв. відповідно, а також гаражем. Їздить тепер вже політик на автомобілі "Фольксваген Туарег", 2008 року випуску, його дружина - на "Мазді СХ-5", 2014 року випуску.

Зі збережень у Козицького - майже 50 000 євро, понад 80 000 доларів та 350 000 гривень.

ІА "Вголос": НОВИНИ