Сценарій байопіку «Узлісся» був відібраний для участі в програмі для сценаристів ScripTeast, пише НВ.

Картина з робочою назвою «Узлісся» представляє історію життя великої жінки з ранніх років до останніх днів. Дві реальності – повсякденне життя і внутрішній світ самої Лесі – тісно переплітаються і відображають всі ключові повороти її долі.

Креативним продюсером і автором ідеї фільму виступила Юлія Синькевич (JS Films, генеральний продюсер Одеського міжнародного кінофестивалю), а співпродюсером – Марія Москаленко (FX FILM Georgia).

«Задумка зняти фільм про Лесю Українку виникла зовсім спонтанно, коли ми з Марією Москаленко, співпродюсером картини, проїжджали повз Сурамі, де і померла поетеса. Мені здавалося, що вже, напевно, є фільми про долю Лесі Українки і ця тема лежить на поверхні, але вивчаючи безліч матеріалу, присвяченого творчості поетеси, я зрозуміла, що про неї практично немає фільмів – єдиний ігровий «Іду до тебе» був знятий в 1971 році», – говорить Юлія Синькевич.

Сценарій байопіку про відому письменницю написала Олександра Лавренчук.

«Ми хочемо створити фільм, в якому Леся розкриється як жива людина зі своїми слабкостями і емоціями», – додала Синькевич.

 

«Вголос»

ІА "Вголос": НОВИНИ